Saturday, 22 March 2014

Demi travel -sanggup buat apa saja?


Aku suka sangat travel ,kalau belajar nak belajar jauh-jauh, kalau kerja nak kerja jauh-jauh ..lagi jauh lagi best,sejak dulu lagi negara impian aku ialah britain,tak tau sebab apa britain mungkin sebab old building ataupin winter coat yang nampak kemas gitu!

2008 peluang keemasan itu datang, sepupu cousin aku ajak untuk stay di united kingdom ,disebabkan keputusan tu mendadak dan aku kena hantar surat resign ke pihak UPM at least 1 month,so family cousin aku fly dulu dan aku kena fly sorang-sorang terus ke london, aku sanggup resign time ni, memang fikir rezeki tu Allah yang tentukan dan ada di mana-mana syaratnya mesti rajin.

until today,saat jari-jari ni laju jer menaip,tak pernah sikit pun ada rasa kesal sebab ambil keputusan untuk resign time tu, beside selepas balik je dari U.k ,aku jadi lebih berani and aku travel more...and more..

mengembara mengajar kita banyak perkara...kita menjadi penonton kepada real life story..kita melihat perbezaan dan persamaan,hitam dan putih kehidupan orang lain di tanah yang lain.

thanks kepada setiap seorang yang istimewa di bumi united kingdom dahulu mereka-mereka yang banyak membuka mata dan buah fikiran kepada aku,walaupun lidah aku kelu kurang bicara.

No comments:

Post a Comment

kembara andalus : selamat tinggal preston , marrakech sebelum aku temui mu.

source  http://www.telegraph.co.uk/travel/destinations/africa/morocco/marrakech/ Sebelum  bergerak ke Morocco , kawan yang bagi tumpang...